Modtaget via elektronisk post. Der tages forbehold for evt. fejl

Sundhedsudvalget (2. samling)
(L 64 - bilag 1)
(Offentligt)
_____________________________________________
SUU, Alm. del - bilag 125 (Løbenr. 3539)

København, den

2.kt.j.nr. 2002-2102-116

psl/sundhedsudvalg/28.fb

Folketingets Sundhedsudvalg

 

 

. / .

Vedlagt i 70 eksemplarer besvarelse af spørgsmål nr. 28 (alm. del - bilag 88), som Folketingets Sundhedsudvalg har stillet indenrigs- og sundhedsministeren den 18. januar 2002.

 

 

 

Med venlig hilsen

 

 

Lars Løkke Rasmussen

/ Pernille Slebsager

 

 

Sundhedsministeriet

2.kt.j.nr. 2002-2102-116

Den

psl/sundhedsudvalget/28.svar

 

Indenrigs- og sundhedsministerens besvarelse af spørgsmål nr. 28 (alm. del – bilag 88), som Sundhedsudvalget har stillet den 18. januar 2002.

Spørgsmål 28:

"Ministeren bedes oplyse, hvor meget "frit valgs garanti" på ventelisteområdet (til private og udenlandske sygehuse efter 2 måneders ventetid) forventes at ville betyde og medføre af omkostninger for amterne og Hovedstadens Sygehusfællesskab i form af ikke udnyttet behandlingskapacitet"

Svar:

Regeringen har netop fremsat det forslag til ændring af sygehusloven, som skal sikre udmøntningen af to af de vigtigste regeringsinitiativer på sundhedsområdet.

Dels den detaljerede udmøntning af puljen på 1,5 mia. kr. til meraktivitet (puljen indgår på finanslovforslaget for 2002), dels udmøntningen af det frie valg til private sygehuse, hvis det offentlige sygehusvæsen ikke kan tilbyde behandlingen inden for 2 måneder.

Begge initiativer har det primære formål at bidrage til nedbringelse af ventetiderne til sygehusbehandling, og jeg forventer ikke, at patienternes ret til frit at vælge private sygehuse vil medføre omkostninger for amterne og Hovedstadens Sygehusfællesskab i form af ikke udnyttet behandlingskapacitet.

Forslaget skal netop bidrage til øget aktivitet i det offentlige sygehusvæsen, og sikre, at den offentlige kapacitet udnyttes bedst muligt.

Det vil skabe incitamenter hertil, at det offentlige skal betale for behandlingen af de patienter, som foretrækker et privat alternativ, hvis det offentlige ikke kan tilbyde behandlingen inden for tidsfristen.