Modtaget via elektronisk post. Der tages forbehold for evt. fejl

Sundhedsudvalget (2. samling)
(L 64 - bilag 18)
(Offentligt)

 

 

Indenrigs- og Sundhedsministerens besvarelse af spørgsmål nr. 32 (L 64 – bilag 11), som Folketingets Sundhedsudvalg har stillet den 25. februar 2002.

Spørgsmål 32:

"Ministeren bedes kommentere henvendelsen af 25. februar 2002 fra Gigtforeningen, jf. L 64 – bilag 10."

 

Svar:

Gigtforeningen hilser i det henvendelsen velkomment, at regeringen har foreslået anvendt 1,5 mia. kr. til øget aktivitet og nedbringelse af ventelisterne til bl.a. knæ-, hofte- og rygoperationer ved svær slidgigt og gør i den forbindelse opmærksom på, at flere operationer udløser øget behov for genoptræning. Foreningen driver tre sanatorier, som tilbyder genoptræning. De tre sanatorier er blandt de foreningsejede sygehuse, hvortil der er frit valg efter sygehusloven. Foreningen hilser det derfor tillige med glæde, at de samlede rammer for de foreningsejede sygehuse vil blive forhøjet med 15 mio. kr., men tilkendegiver, at 15 mio. kr. næppe er tilstrækkeligt.

Endelig ønsker foreningen flerårige økonomiske rammer for sanatorierne.

Jeg er enig i, at genoptræning i mange tilfælde er en væsentlig forudsætning for et godt udbytte af en operation og i den forstand er lige så vigtig som selve operationen. Genoptræning er en elektiv aktivitet på sygehusene. Meraktivitet på dette område i det amtskommunale sygehusvæsen vil derfor også udløse tilskud fra puljen på 1,5 mia. kr.

Gigtforeningens synspunkter om de tre gigtsanatoriers aktiviteter vil indgå i mine overvejelser om fordelingen af de 15 mio. kr. Jeg er i øvrigt enig med foreningen i, at de økonomiske fritvalgsrammer for de foreningsejede sy

gehuse bør være kendt i så god tid som muligt. Foreningens tanke om flerårige aftaler herom, synes jeg afgjort er værd at overveje positivt.

 

 

 

 

 

Vedlagt i 70 eksemplarer besvarelse af spørgsmål nr. 32 (L 64 - bilag 11), som Folketingets Sundhedsudvalg har stillet Indenrigs- og Sundhedsministeren den 25. februar 2002.

 

 

 

Med venlig hilsen

 

 

Lars Løkke Rasmussen / John Erik Pedersen