Modtaget via elektronisk post. Der tages forbehold for evt. fejl

Sundhedsudvalget (2. samling)
(L 64 - bilag 23)
(Offentligt)

 

 

 

 

 

Vedlagt i 70 eksemplarer besvarelse af spørgsmål nr. 37 (L64 - bilag 21), som Folketingets Sundhedsudvalg har stillet indenrigs- og sundhedsministeren den 27. februar 2002.

 

 

 

Med venlig hilsen

 

 

Lars Løkke Rasmussen / Claus Bager Jensen

 

 

 

Indenrigs- og Sundhedsministerens besvarelse af spørgsmål nr. 37 (alm. del – bilag 21), som Folketingets Sundhedsudvalg har stillet den 27. februar 2002.

Spørgsmål 37:

"Ministeren bedes kommentere vedlagte artikel "Hurtigere behandling over hele landet" fra Danmarks Amtsråd, nr. 3/2002".

 

Svar:

Det har været regeringens hensigt at tilrettelægge en ordning, der dels er økonomisk attraktiv for amterne, dels giver amterne meget vide organisatoriske m.v. rammer for, hvordan de vil opnå den forudsatte merproduktion.

Jeg er derfor glad for at konstatere, at stort set alle amter ifølge artiklen tilkendegiver, at de forventer at opfylde betingelserne for helt eller delvist at opnå andel af den statslige pulje for 2002, og at de vil tilrettelægge deres planlægning herefter. Der vil naturligvis på et så tidligt tidspunkt på året endnu være usikkerhed om de præcise produktionstal for 2002.

Artiklen bekræfter mig således i, at det vil være en udfordrende, men ikke umulig, opgave for amterne at opnå en meraktivitet, som vil udløse hele eller det meste af tilskuddet på 1½ mia. kr.