Besvarelse på bilag 15

                                            Sundhedsudvalget (2. samling)
                                                         (L 64 - bilag 8)
                                                             (Offentligt)

             Folketingets Sundhedsudvalg

       Christiansborg, den 20. februar 2002

               Udvalget udbeder sig - i 70 eksemplarer - ministerens
       besvarelse af følgende spørgsmål:

       Ad
       L 64 Forslag til lov om ændring af lov om sygehusvæsenet (Forhøjede fritvalgsrammer, statslige tilskud til sygehusformål og frit valg til private sygehuse). Af indenrigs- og sundhedsministeren (Lars Løkke Rasmussen).

26.    Ministeren bedes oplyse, om det særlige tilskud til de foreningsejede behandlingssteder kan forventes bibeholdt i 2003 og de efterfølgende år?

27.    Vil ministeren frem til fremsættelsen af finanslovsforslaget for 2003 tage initiativ til at undersøge finansieringsbehovet for hvert enkelt af de foreningsejede behandlingssteder?

28.    Ministeren bedes kommentere de foreningsejede behandlingssteders ønske om så tidligt som muligt at udmelde den årlige økonomiske ramme af hensyn til planlægning og kontinuitet?

29.    Vil ministeren gennem den foreslåede ramme til de foreningsejede behandlingssteder eller på anden måde sikre, at indsatsen for mennesker med den alvorlige og hurtigt fremadskridende sygdom Amyotrofisk Lateral Sklerose kan fastholdes som hidtil, når den nuværende projektbevilling udløber den 30. april 2002?

                                     P.u.v.

Birthe Skaarup,
formand.

       Til
            indenrigs- og sundhedsministeren (Løbenr. 5335)