Forrige

(Kort bemærkning). Jens Rohde (V):
Det sidste er jeg i hvert fald enig med hr. Jesper Langballe i, men det vil nok gå uden for forretningsordenen, hvis jeg begynder at tage hul på forsvarsforhandlingerne i denne diskussion, så jeg vil ikke kommentere det. Det tilkommer heller ikke mig at forestå de forhandlinger her fra Folketingets talerstol på dette tidspunkt.
     Hr. Morten Helveg Petersen siger, at jeg skal trække mine ord tilbage. Jeg vil godt lige understrege, at inden jeg sagde, at det tjente Saddam Husseins interesser, hvis man ikke fortsat holdt presset, sagde jeg, at jeg godt vidste, at det ikke var nogens hensigt at gå hans ærinde.

Kl. 11.00

Det understregede jeg meget klart, inden jeg sagde det - måske ikke klart nok. Jeg sagde, at jeg aldrig nogen sinde kunne mistænke noget parti - nogen - her i Folketingssalen for at ville gå Saddams ærinde. Men jeg mener, at bundlinjen er, at det her gavner Saddam.
     Alt det, der er sket i FN, at man ikke er villig til at sætte handling bag de mange, mange ord, som jo har været sagt igennem årene, og som senest kom til udtryk i resolution 1441
i november måned, mener jeg er med til at gavne Saddam Hussein, og det beklager jeg dybt, uanset at jeg ikke mistænker nogen for, at de ønsker, at det skal være sådan. »Hvad er formålet med krigen?« spørger fru Line Barfod. Jamen det er stadig væk afvæbning. Nu siger fru Line Barfod så, at de argumenter, vi hører, ikke holder, og at vi jo kan se, at det bliver sværere og sværere også i forhold til at bruge argumentet afvæbning, fordi USA ikke kunne fremlægge nogen beviser for masseødelæggelsesvåben i Irak. Men fru Line Barfod glemmer i den diskussion fuldstændig, hvem det er, der har bevisbyrden. Det er ikke USA, der har bevisbyrden, det er ikke FN, der har bevisbyrden, det er Irak, der har bevisbyrden med hensyn til, at de har destrueret alle de våben, som man jo har kendskab til at de har haft. Det er Irak, der har bevisbyrden, det er ikke USA. Det er en helt forkert tilgang også i forhold til FN, fru Line Barfod udviser her.

Næste