Forrige

(Kort bemærkning). Ole Sohn (SF):
Jeg ved ikke, om vi når i dag at få Venstres bud på, hvordan en ny verdensorden skal skrues sammen, men vi kan i hvert fald konstatere, at Venstre har valgt at bruge en mærkværdig form for regnemetode.
     USA og England har i ugevis forsøgt at få FN's Sikkerhedsråd til at beslutte en ny resolution, som gav USA mulighed for at gå i krig. FN's Sikkerhedsråds flertal har været imod den linje. Det er jo det, der er sandheden. USA og England fremlagde ikke deres resolution, fordi et flertal i FN ønskede og ønsker, at våbeninspektørerne skal fortsætte deres arbejde. Det vælger USA at blæse på, og Danmark følger bare trop som sædvanlig, når Bush dirigerer.
     Derfor er det vigtigt for Folketinget at vide, og når Venstre nu følger verdens supermagt i dens gøren og laden rundtomkring i verden, må vi da også kunne få svaret på:
Hvornår griber man så ind over for de andre diktaturer, som også undertrykker deres folk, som også har masseødelæggelsesvåben osv., osv.? Hvordan vil Venstres stille sig? Hvornår hører vi, hvad Venstre vil omkring den ny verdensorden?

Næste