Forrige

(Kort bemærkning). Peter Skaarup (DF):
Hr. Frank Jensen hæfter sig hele tiden ved FN-opbakningen, og det er selvfølgelig et interessant diskussionsemne. Jeg synes, det mangler i debatten her, at sidste gang, da Danmark var med i en større militær operation, var det i Kosovo. Var der FN-resolutionsopbakning dengang under en socialdemokratisk-radikal regering?
     Man kan være enig eller uenig i de aktioner, der skete i forbindelse med Kosovokonflikten, men det, der i hver fald står tilbage, er, at med udenrigsminister Niels Helveg Petersen og med statsminister Poul Nyrup Rasmussen i spidsen gik Danmark med i en aktion uden et klart FN-mandat. Det synes jeg lige, hr. Frank Jensen bør bekræfte, når nu det er så vigtigt at fremhæve FN-opbakning i den her sag.
     Og så vil jeg hæfte mig ved det, som hr. Frank Jensen ikke svarer på: Hvorfor støtter Socialdemokratiet ikke vores vigtigste allierede, USA og England, i denne her sag? Hvad er der sket med holdningen hos den daværende statsminister? Danmark er klar, sagde hr. Poul Nyrup Rasmussen, der meget klart meddelte, at vi skulle følge USA hele vejen.
     Man kan diskutere frem og tilbage, om USA har gjort det hele rigtigt i forbindelse med den her sag. Men det, der i hvert fald står tilbage, er, at der nu er en aktion, hvor man vil afvæbne Saddam Hussein, man vil sikre den irakiske befolkning noget frihed, og så vil Socialdemokraterne ikke være med. Hvad er dog det for en holdning?

Næste