Forrige

(Kort bemærkning). Villy Søvndal (SF):
Dagen i dag er jo på mange måder alvorlig, ikke alene hvad angår krig, men også fordi det er dagen, hvor maskerne falder hos regeringspartierne. Vi har diskuteret det her i månedsvis. Hvad har svaret været, hver gang vi spurgte? At man kunne være forsikret om, at den her beslutning ville være forankret i FN.
     Nu står vi i en situation, hvor det helt oplagt ikke er forankret i FN på den måde, at ville resolutionen - den nye - være bragt til afstemning, ville der have været et flertal imod.
     Det vil sige, at det, flertallet med Dansk Folkeparti og regeringen i dag gør, er at bryde enhver type af folkeret i en konflikt, hvor der efter våbeninspektørernes svar bliver opnået fremskridt, hvor der ikke er brug for år, ikke uger, men med Blix' udtryk for måneder.
     Det er i den situation, at man vælger både at bryde folkeretten og starte en krig, der vil have ufattelige humanitære konsekvenser, og oven i købet hvor regeringen i en lang periode har holdt Folketinget for nar ved ikke at ville svare, ved at tale uldent, ved at tale tvetydigt.

Næste