Forrige

(Kort bemærkning). Søren Krarup (DF):
I anledning af hr. Frank Jensens forsøg på sådan at legitimere den nuværende socialdemokratiske svigten er der en anden historisk ting, der falder mig ind. I februar 1983 deltog jeg i et møde her i København med Socialdemokratiets forhenværende forsvarsordfører Robert Pedersen, der til denne sluttede kreds fortalte om situationen; hvordan han var ved at blive trængt ud af sit parti, og hvordan Lasse Budtz var ved at overtage hans rolle. Situationen var jo den, at da var der også en despotisk person og politiker, der hed Brezjnev, som havde opstillet sine SS20-raketter og stillet Danmark over for en trussel. Og så var der også det, som var temmelig afgørende: Der var kommet en borgerlig regering, og det vil sige, at Socialdemokratiet var kommet i opposition.

Kl. 12.00

     Der oplevede man præcis den samme uvederhæftighed og svigten, som vi oplever nu, når der er en anden diktator, der fører sig frem netop under magtens fortegn.
     Jeg må sige, der er grund til at prise sig lykkelig over, at der er nogen, der i denne situation tør handle og tage ansvaret for, at diktatoren standses. Og Socialdemokratiet burde stadig væk skamme sig over deres fortid i den retning.

Næste