Forrige

(Kort bemærkning). Peter Skaarup (DF):
Jeg skal kvittere for hr. Frank Jensens udtalelse vedrørende Kosovo. Jeg er tilfreds med, at Socialdemokraterne erkender, at man under den tidligere socialdemokratisk-radikale regering var med i en international aktion uden et klart FN-mandat. Det var det, der var situationen for den socialdemokratisk-radikale regering på det tidspunkt, og det synes jeg er rimeligt, at vi får frem under debatten i dag.
     Så taler hr. Frank Jensen om, at nu skal vi inddrage uafhængige folkeretseksperter til at vurdere det, som Udenrigsministeriet har fundet frem i den her sag. Jamen hvad er det da for en illoyalitet? Hvad er det da for en sætten spørgsmålstegn ved, hvad den siddende regering kommer med via ministerierne, her Udenrigsministeriet? Et notat, som er gennemarbejdet, hvor alt er med, skal der åbenbart også nu sættes spørgsmålstegn ved.
     Nu skal vi sidde i Forsvarsudvalget under lange drøftelser og via uafhængige folkeretseksperter gennemgå, hvad der foregår. Kan Socialdemokraterne da ikke se, at der er et forklaringsproblem af dimensioner, når man i regering med statsministeren, Poul Nyrup Rasmussen, i spidsen siger:
Danmark er klar. Vi er med USA hele vejen. Og man så nu ikke er klar. Nu er man bestemt ikke med USA.
     Vi mangler, og jeg spørger for tredje gang, vi mangler en forklaring fra Socialdemokraterne på, hvorfor man ikke vil være med sammen med vores vigtigste allierede?

Næste