Forrige

(Kort bemærkning). Pia Kjærsgaard (DF):
Jo, men man kunne jo godt ønske sig, at Socialdemokratiet ville give nøjagtig den samme opbakning til den siddende regering, som andre partier har gjort tidligere til den siddende regering, når det gjaldt kampen mod terror.
     Hr. Peter Skaarup har været oppe et par gange og vise en avisforside, og jeg vil godt forholde mig lidt til den artikel, som fulgte avisforsiden. Overskriften: Terrorkrigen, Danmark er klar. Lige neden under overskriften: Den danske statsminister er parat til at gå hele vejen for USA, men de har bare ikke bedt om noget endnu, men alligevel så går vi hele vejen.
     Den forhenværende statsminister, Poul Nyrup Rasmussen, holdt bl.a. en tale i CNN, dvs. at Poul Nyrup Rasmussen brugte CNN som medie til at tale på nationens vegne og blev bakket op af Folketinget. Der er et meget rammende citat:
     »Amerikanernes situation er også vores. Efter vores møde
i aften er der ikke noget men mellem os. USA har gennem et århundrede været det land, hvor forfulgte kunne finde fred, beskyttet bag det store hav, beskyttet bag horisonten«, sagde Poul Nyrup Rasmussen. »Den beskyttelse forsvandt den 11. september om morgenen, da to fly hamrede ind i World Trade Center.« Det citat går tilbage til den 22. september 2001, og den tidligere statsminister udskrev valg med en klar forventning om at vinde valget på den baggrund. Det gjorde han så ikke, men hvor er det sørgeligt med Socialdemokratiet i dag.

Næste