Forrige

(Kort bemærkning). Villy Søvndal (SF):
Jeg forstod på hr. Peter Skaarups indlæg, at der ville være rigtig mange lande, der sender soldater af sted. Vil hr. Peter Skaarup være så flink at oplyse, hvor mange lande det er?

Kl. 13.40

     Jeg har prøvet at tælle sammen, jeg kan få det til fem. Det kan godt være, at hr. Peter Skaarup har hørt om et højere tal fra nogle af vennerne, det ved jeg ikke. Men fem, er det en stærk international koalition, der sender soldater af sted? Og hvis der er flere end fem lande, vil hr. Peter Skaarup så ikke være flink at oplyse om, hvilke det er?
     Sagen er jo i den her debat, at Danmark har taget en ekstrem position - en ekstrem position - i modsætning til flertallet af landene i det internationale samfund, og det er jo hovedgrunden til, at det her aldrig kom til afstemning. En ganske ekstrem position.
     Så sagde hr. Peter Skaarup også, at hvis Saddam forlader Irak, bliver der ingen krig. Nu kan det selvfølgelig også for Dansk Folkeparti være svært at følge med i de internationale udmeldinger, og det har jeg forståelse for, men Ari Fleischer, som er præsidentens talsmand, udtalte i går, at uanset om Saddam forlader Irak, så rykker de amerikanske soldater ind.
     Jeg spørger bare: Hvem har mest ret, præsidentens talsmand eller hr. Peter Skaarup? Eller er det bare hr. Peter Skaarups viden, der ikke er ajourført?

Næste