Forrige

(Kort bemærkning). Peter Skaarup (DF):
Først til hr. Holger K. Nielsen. Det er da rigtigt, at der er sket mange fejl omkring Irak. Der har været forskellige former for amerikansk støtte, hvis vi kigger langt tilbage i historien, til Saddam Hussein, men det ophørte jo med den første Golfkrig, hvor Saddam Hussein var aggressiv over for Kuwait.
     Derfor er der god grund til, at man følger op på det, som han lovede efter den første Golfkrig, men som han jo så ikke har overholdt igennem de 12 år, der er gået siden da.
     Med hensyn til terrorsituationen kan jeg ikke forstå, hvordan hr. Holger K. Nielsen ved noget som helst om, hvad der kommer af terror i fremtiden. Jeg håber da, at vi kan undgå enhver form for terror. Men jeg ved ikke, hvorfor hr. Holger K. Nielsen skulle være mere ekspert i at vurdere det end alle mulige andre her i det danske samfund. Så jeg kan ikke se noget belæg for, at der skulle komme mere terror,
     Men jeg kan i hvert fald sige, at ifølge Colin Powells tale i FN's Sikkerhedsråd stod det meget klart, at Irak havner terrorisme, at Saddam i sit land har terrorister til stede, som man ikke gør noget ved, som bevæger sig frit omkring i Irak. F.eks. er der beviser for, at der i Bagdad har været besøg af terrorister tilhørende Al-Qaedanetværket.
     Så kan man diskutere, om Irak samarbejder, altså planlægger aktioner hist og pist. Men kendsgerningen efter Colin Powells tale og de beviser, der er fremlagt, er, at Irak er i en situation, hvor man havner, hvor man lægger land til, og det er jo i sig selv efter den 11. september 2001 rimelig problematisk, må man sige. For hvis vi accepterer, at lande lægger havn til terrorisme, så er vi langt ude, og derfor forstår man jo godt den amerikanske holdning her.
     Til hr. Jann Sjursen og hvornår vi mener, at vi skal følge vores nærmeste allierede: Vi har den grundlæggende opfattelse, at efter terroraktionen den 11. september er det utrolig afgørende, at vi står sammen med de lande, som oplever sådan nogle terroraktioner, som bliver truet af
f.eks. muslimske terrorister, der bemægtigede sig de her fly, og som efterfølgende også har været medvirkende til terror på Bali og andre steder rundtomkring i verden. Til sidst til hr. Søvndal: Der er da mange lande, der støtter de aktioner, der formentlig kommer til at finde sted. Jeg kan nævne Storbritannien, Spanien, Polen, Rumænien, Tjekkiet, Slovakiet, Bulgarien, Letland, Australien plus en række andre lande med politisk støtte. Det ved vi allerede nu, og derudover må man regne med en række andre lande ud over Danmark.

Næste