Forrige

(Kort bemærkning). Jann Sjursen (KRF):
Jeg er glad for, at hr. Peter Skaarup her fra talerstolen har bekræftet, at det er en ny politik fra Dansk Folkepartis side, at man mener, at man skal støtte USA i et og alt, og at datoen den 11. september 2001 er helt central i denne her sammenhæng.
     Når jeg gerne vil fremdrage det, så er det, fordi vi jo altså ikke skal længere tilbage end til 1998, før Dansk Folkeparti rent faktisk gik imod, at Danmark gav et militært bidrag til den alliance, der ville søge at skabe fred i Kosovo og forhindre den etniske udrensning, der var på vej dér.
     Dengang i 1998 advokerede Dansk Folkeparti for, at diplomatiet skulle have endnu en chance, og at vi ikke skulle sætte ind med bomber og landtropper, og Dansk Folkeparti advokerede yderligere med, at dette var uden for NATO's territorium, og derfor skulle vi holde fingrene væk.
     Jeg takker for det klare svar. At Dansk Folkeparti nu har skiftet politik, synes jeg er meget interessant, og jeg synes også, det er interessant i forhold til den generelle debat, for så må hr. Peter Skaarup dog medgive, at det må være legitimt for partier, som det har været det for Dansk Folkeparti, at man tager selvstændig stilling til tingene og ikke nødvendigvis bare pantsætter sin holdning hos ét land eller én organisation. Dansk Folkeparti er jo netop eksemplet herpå, at det gør man ikke.

Næste