Forrige

(Kort bemærkning). Holger K. Nielsen (SF):
Det var slet ikke noget svar, der kom fra hr. Peter Skaarup her til sidst. Han blev stillet spørgsmålet: Hvorfor stemmer Dansk Folkeparti anderledes i dag, end man gjorde i 1998? Så siger hr. Peter Skaarup, at i 1998 var der et FN-grundlag. Jamen det påstår hr. Peter Skaarup jo også, at der er i dag, så det kan da ikke være det, som gør forskellen.
     Jeg tror, forklaringen ligger i, at det jo i dag er betydelig mere amerikansk domineret. Det her er entydigt uden for enhver tvivl en amerikansk krig. Kosovokrigen havde i højere grad involveret europæiske lande. Vi mente ikke, det var rigtigt at gøre det, men til forskel fra dengang er det her USA's krig imod Irak. Når så hr. Skaarup siger, at man da ikke altid er ukritisk over for USA, så synes jeg alligevel, at det ikke helt stemmer med, at han i sit første indlæg siger, at fordi USA befriede os i Anden Verdenskrig, så skylder vi USA så meget, at vi er nødt til at være med dem, hvor som helst og når som helst.
     Kan det virkelig være rigtigt, at fordi USA spillede en stærk rolle i Anden Verdenskrig, så skylder vi dem evig troskab og skal hjælpe dem i alle mulige sammenhænge? Det kan da ikke være rigtigt, at Dansk Folkeparti i den grad har pantsat sin selvstændighed hos USA.

Næste