Forrige

(Kort bemærkning). Keld Albrechtsen (EL):
Man må jo sige, at hvis man ser udviklingen tilbage til Mogens Glistrups berømte telefonsvarer over bruddet i Fremskridtspartiet, så er der altså sket en forvandling fra at være et næsten pacifistisk højreparti til i dag entydigt at være Danmarks mest krigeriske, militaristiske parti. Ganske vist i tæt konkurrence med regeringspartierne, det skal indrømmes. Men der er åbenbart noget, der tyder på, at Dansk Folkeparti går efter titlen. Derfor vil jeg godt spørge: Hvor langt vil Dansk Folkeparti gå?
     Hvis krigen nu kører fast i de tæt befolkede kvarterer i Bagdad, og den her smalle koalition af fem lande, som hr. Søvndal var inde på, må se i øjnene, at den skal kæmpe i lang tid, bruge mange soldater og ofre mange liv på det, vil Dansk Folkeparti så imødekomme en anmodning fra USA om at sende regulære danske kampstyrker ind? For USA vil vel i den situation rette henvendelse for at kunne dele tabene med de fire andre, der var med til at kaste sig ud i dette galimatias.
     Hvor langt vil Dansk Folkeparti gå i en sådan situation? Er man klar til at gå hele vejen, også med poser med døde danske soldater, der vender hjem fra rygende bydele i Bagdad?

Næste