Forrige

(Kort bemærkning). Thomas Adelskov (S):
Jeg spurgte før hr. Peter Skaarup, hvad der var anderledes i situationen i dag i forhold til situationen i Kosovo i 1998, hvor Dansk Folkeparti stemte imod. Det var jo dengang, hvor en hel befolkningsgruppe blev undertrykt af terror og etnisk udrensning, og Dansk Folkeparti var imod. Jeg fik ikke noget svar fra hr. Peter Skaarup.
     Jeg kan formulere mig på en anden måde: Hvis jeg skulle svare for hr. Peter Skaarup, og det er måske egentlig der, vi skal hen, så er det, det handler om, at Dansk Folkeparti jo er med, når det drejer sig om krig i Afghanistan, når det drejer sig om krig i Irak, men var altså ikke med i Kosovo.
     Et eller andet sted danner det jo et billede af, at Dansk Folkeparti er med, hver eneste gang det handler om at banke muslimer ude i den store verden, men at Dansk Folkeparti ikke er med på noget som helst gennemtænkt og sammenhængende grundlag. Det, der undrer, er, at Dansk Folkeparti ikke engang her fra talerstolen forsøger at skabe en sammenhængende politik.
     Er det sådan, at Dansk Folkeparti bare pr. definition og pr. rygmarvsreaktion kun er med i de situationer, hvor det er muslimer, som man vil føre krig mod, og ikke i de situationer, hvor det er andre befolkningsgrupper, f.eks. muslimer, der undertrykkes?

Næste