Forrige

(Kort bemærkning). Margrete Auken (SF):
Nu er det blevet sagt mange gange, så nu skal vi lige have styr på det. Det er to eller tre fodnoter, som bliver vedtaget ved dagsordener 23 gange. Men det er altså to eller tre. Jeg synes, det er noget rent klums, at vi skal høre på det sludder. Så blev det i øvrigt dansk politik, og det blev overtaget af regeringen, og derfor er det så, hvad det er. Men det er altså to eller tre fodnoter, det drejer sig om. Det er meget upræcist at sige det på den anden måde. Og lad det så være.
     Den anden sag, jeg godt vil spørge hr. Peter Skaarup om, er: Hvorfor tror hr. Peter Skaarup, at kirkerne, når vi ser bort fra de ekstremistiske tungetalere, nogenlunde enigt afviser denne krig?
     Det er Det Mellemøstlige Kirkeråd, det er Det Lutherske Verdensforbund, det er World Council of Churches, det er det samlede National Council of Churches i USA, det er paven. Det er raden rundt. Det er den norske kirke. Det er hele vejen igennem. Det er alle de steder, hvor de ikke sidder i nakken af en stat, der bestemmer, hvad de må sige.
     Der kommer sammenhængende analyser. Det er da ikke, fordi de støtter Saddam Hussein. Det er det da ikke, og jeg går ud fra, at hr. Peter Skaarup kan bekræfte det. Nej, det er, fordi der laves en grundig analyse, og fordi de ved, at nu er man i færd med at sætte verden på højkant eller smide den ud over afgrunden.
     Det er af terrorfrygt bl.a. Det er også af omsorg og medlidenhed med de mennesker, der skal smadres nu med hr. Peter Skaarups velsignelse og Dansk Folkepartis velsignelse, men det er minsandten også ud fra grundige analyser af, hvor farligt det kan blive for hele kloden, at man nu bruger disse her metoder, som hr. Peter Skaarup oven i købet mener er begavede, at man går ind og går efter Saddam Hussein. Det er ikke derfor, man gør det ...

Næste