Forrige

(Kort bemærkning). Frank Jensen (S):
Det er jo ikke den danske regerings skyld, at den amerikanske præsident og Storbritanniens premierminister ikke længere ville blive i FN-sporet. Det kan man ikke laste den danske regering for, ej heller Det Konservative Folkeparti.
     Men jeg vil så bare spørge: Når nu amerikanerne og Storbritannien brød ud af sporet her, kunne den danske regering vælge anderledes, end den har gjort? Man kunne jo dermed markere, at den linje, man selv har stået for, skulle manifesteres i en eller anden forstand, selv om jeg er enig i realiteterne, når nu amerikanerne og Storbritannien har truffet deres valg. Man kunne jo fra Det Konservative Folkepartis side manifestere sig i regeringen og sige: O.k., nu får vi ikke ønsket om FN-sporet opfyldt, men så kunne vi fra dansk side forsøge at lave en alliance, bl.a. med de andre nordiske lande og måske også nogle andre europæiske lande, og sige, at så bliver vores bidrag en humanitær indsats under den USA- og Storbritannien-ledede aktion.
     Har det overhovedet ikke indgået i Det Konservative Folkepartis overvejelser, at Danmark ikke nødvendigvis skulle stille op lige bag ved George W. Bush som en af de fremmeste fortalere for, at der skulle være militært bidrag? Jeg vil gerne spørge fru Pia Christmas-Møller: Har det overhovedet ikke være inde i overvejelserne at komme med et andet bidrag fra dansk side end det militære?

Næste