Forrige

(Kort bemærkning). Margrete Auken (SF):
På hvis side er man? Er man på USA's side, eller er man på FN's? Det er jo det, vi står og diskuterer nu, og det kan godt være, at man bliver ved med at sige, at vi har de fremmeste folkeretseksperter, men så burde vi have haft en ordentlig fri analyse af de folkeretsting, der ligger nu. For det er altså stort set de meldinger, der er kommet om det dokument, som jeg tror de fleste af os synes er et forvirret dokument. De meldinger, der er kommet på det, viser, at det har vi ikke.
     Jeg vil godt spørge fru Pia Christmas-Møller, hvordan hun stemte i Europarådet, da den Irak-resolution, der var forelagt dér i januar, kom til afstemning om torsdagen. Jeg var der ikke selv. Jeg var rejst hjem. Men jeg vil godt spørge, hvordan der blev stemt fra De Konservatives side, for det slås bl.a. fast i den resolution, dels selvfølgelig med en total forsikring om, at FN skal med, og det er ikke på de bløde formuleringer, men også, at det ikke alene er et spørgsmål om, at der påhviler Saddam Hussein en bevisbyrde, men minsandten også dem, der hævder, at der stadig væk er masseødelæggelsesvåben i Irak, og at der er kapacitet til at bruge dem.
     Der er også i 1441 et krav til, at der skal fremlægges dokumentation. Og der har vi jo ikke set anden dokumentation end de der lidt mislykkede fristile. Jeg vil gerne spørge fru Pia Christmas-Møller, om hun er enig i det, der blev sagt der, om hun er enig i den fortolkning af 1441, og hvorfor den så ikke er blevet fremlagt, inden vi går i krig med de mennesker?

Næste