Forrige

(Kort bemærkning). Anne Baastrup (SF):
Jura er ikke sort/hvidt, og derfor er jeg meget enig i Det Konservative Folkepartis udenrigsordførers vurdering af, hvad det betyder, når der bliver truffet en beslutning i november, og der så sker en lang række forskellige bevægelser om, hvorvidt Sikkerhedsrådet skal ind, hvorvidt Sikkerhedsrådet skal fortolke. Ser vi på det her juridiske notat, så er det jo klart en forudsætning for fortolkningen af 1441, hvis den skal kunne føre til magtanvendelse, at Sikkerhedsrådet træffer en konkret beslutning.

Kl. 15.15

     Der kom så et resolutionsforslag, og der vil jeg så godt spørge, om fru Pia Christmas-Møller er enig med De Konservatives udenrigsordfører, idet fru Gitte Seeberg siger:
Jeg mener for så vidt godt, at den sidste resolution er baggrund nok for en krig. Men med det forløb, der har været siden november, hvor faste medlemmer har sagt, at de vil nedlægge veto, mener jeg ikke, at det så vil være forankret i FN.
     Jeg synes, det er en meget klar udtalelse, der kommer i Berlingske Tidende her den 12. marts. Og så vil jeg godt høre: Hvad siger fru Pia Christmas-Møller til den fortolkning?

Næste