Forrige

(Kort bemærkning). Keld Albrechtsen (EL):
Nu hævdede fru Pia Christmas-Møller, at der slet ikke var noget problem med juraen. Det var fuldstændig lovligt, mente hun, og så henviste hun til det politiske bestillingsarbejde, som regeringen har ladet juristerne udarbejde.
     Der vil jeg så godt spørge: Hvorfor udfoldede USA så store bestræbelser på at få vedtaget en ny resolution i FN's Sikkerhedsråd? Det vil jeg godt spørge.
     For hvis det nu havde været rigtigt, som regeringen har sagt, at USA bare kan bestemme sig til at gå i krig, at USA selv kan bestemme, hvornår betingelserne for at gå i krig er opfyldt, hvorfor udfoldede USA så de enorme bestræbelser for at overtale et flertal i Sikkerhedsrådet til at godkende det ved en ny resolution? Det er jo fuldstændig meningsløst.
     Regeringens og fru Pia Christmas-Møllers forklaring er fuldstændig uden sammenhæng. Og så må USA konstatere, at det ikke kan lade sig gøre at samle et flertal i FN's Sikkerhedsråd. Man kan ikke få vedtaget en lovlig aktion, og så skal det hedde sig bagefter, at så kan man bare gøre det alligevel, selv om flertallet i Sikkerhedsrådet ikke ville være med til det.
     Jeg vil godt spørge fru Pia Christmas-Møller, om hun ikke godt selv kan se, at hun her er rimelig langt ude. Hun er i hvert fald uden for det område, hvor almindelig sund menneskelig logik hersker.

Kl. 15.25

Næste