Forrige

(Kort bemærkning). Aage Frandsen (SF):
Fru Pia Christmas-Møller understreger, at med det notat, som er kommet fra Udenrigsministeriets Folkeretskontor, er der ingen problemer med hensyn til, at det er i orden ud fra folkeretslige betragtninger. Jeg går ud fra, at det, som fru Pia Christmas-Møller primært tænker på, er konklusionen, det indrømmer jeg blankt.
     Men hvis man læser undervejs, er det jo ens forpligtelse som folketingsmedlem ikke bare at henvise til, at en regering eller et ministerium siger et eller andet, men selv at tage stilling. Det er os, der er ansvarlige for at sikre, at vi overholder grundloven og de forfatningsmæssige bestemmelser, inklusive folkeretslige bestemmelser.
     Der står på side 3, at resolutionen midlertidigt er suspenderet, og så står der: Det gælder i hvert fald, indtil Sikkerhedsrådet har haft lejlighed til at vurdere situationen. Det har man haft lejlighed til - korrekt - men det er da en meget besynderlig måde, at fordi man har diskuteret det, er der nogle, der siger: Ja, nu siger vi så det ene, og nogle andre siger noget andet, og så beslutter man bare det, man selv vil. Det er en meget besynderlig måde, og der er også adskillige juridiske eksperter, som ikke er ansat i et ministerium, der siger, at det er højst besynderligt. Så siger jeg det endda meget pænt.

Næste