Forrige

(Kort bemærkning). Jens Rohde (V):
Jeg er altså nødt til at fastholde, at der i 1441 står meget klart, at tidligere resolutioner genbekræftes. Men der er en helt anden diskussion og en meget interessant diskussion, som fru Marianne Jelved rejser. Hvad med de fremtidige beslutninger? Hvordan skal det så være med dem?
     Jamen altså for os er det stadig væk vigtigt, at der er en FN-forankring, også i fremtidige beslutninger. Men det er jo ikke nogen hemmelighed, at der har været gjort mange forsøg på at nå til enighed fra de forskellige parters side enten i forbindelse med at få en ny resolution eller få vedtaget noget andet eller noget, som gjorde, at man kunne komme videre. Det er ikke lykkedes, og jeg skal gerne medgive, at som jeg ser det, er der blevet begået markante diplomatiske fejl på begge sider. Det er trist. Det er trist, at man endte i en situation, hvor man ikke kunne nå videre. Og det var jo den konklusion, som man så må handle videre ud fra og sige: Hvad gør vi så?
     Ja, det havde jo været ønskeligt, om vi kunne nå et eller andet sted hen alligevel til en eller anden beslutning. Men alternativet til, at vi ikke gør noget nu, mener jeg er langt, langt værre, nemlig at vi lige pludselig står i en situation, hvor alle løber i hver sin retning, fordi man ikke har kunnet nå til enighed om noget. Presset over for Saddam Hussein forsvinder, Saddam Hussein kan igen begynde sin oprustning, og han kan igen sidde i mange, mange år, og for hvert år, der går, udgøre en større og større trussel, ikke bare over for regionen, destabilisere regionen, men også over for hele verdenssamfundet.
     Det er det ræsonnement, vi er nået til, og derfor har vi valgt at tage handling sammen med en koalition, der bliver ledet af amerikanerne.

Næste