Forrige

(Kort bemærkning). Margrete Auken (SF):
Nu bruger jeg min tredje korte bemærkning til at spørge: Hvad stemte fru Pia Christmas-Møller den 30. januar i Europarådet? Jeg ved sådan set godt, hvad svaret er, hun stemte selvfølgelig for, for jeg kender udmærket både daværende hr. Per Stig Møllers og fru Pia Christmas-Møllers og altså De Konservatives rolle. Den har været gennemført ordentlig, man har lyttet til argumenter fra nogle af de fremmeste folkeretseksperter på politisk niveau - McNamara, Terry Davis, Jürgens, Benedic - og jeg kan forestille mig, at man ikke ville være særlig stolt af at præsentere notatet fra Udenrigsministeriet og sige: Sådan har vi gjort her.
     Både McNamara og Terry Davis har stemt imod Tony Blair, fordi, som McNamara sagde, der ikke var nogen beviser, og det var i strid med det, vi havde stemt for i Europarådet. Det er et menneske, der har sammenhæng i det, han siger, og det, han står for, men her i dag savner jeg den høje standard, som jeg normalt forventer. Jeg går ud fra, at fru Pia Christmas-Møller stemte for resolutionen, fordi den er god og
i overensstemmelse med hele rammeværket for international lovgivning, men hvorfor er den pludselig nul og niks og ingenting og bliver tilsidesat?

Næste