Forrige

(Kort bemærkning). Holger K. Nielsen (SF):
Jeg kan altså godt forstå, at fru Pia Christmas-Møller bliver så ophidset, for hun har en meget, meget dårlig sag i dag - en meget dårlig sag!
     Regeringen vil gå i krig, og det er så, hvad det er. Men at man vedvarende bliver ved med at hævde, at man gør det af hensyn til den internationale retsorden, og at man følger FN-sporet, er simpelt hen fuldstændig latterligt. FN-sporet blev brudt af USA og af de lande, der ville i krig, af én eneste grund: fordi FN's Sikkerhedsråd ikke ville sanktionere en krig. Det er årsagen til det.

Kl. 16.10

     Fru Pia Christmas-Møller siger, at det er en blindgyde, bl.a. fordi franskmændene har truet med et veto. Hvad er sandheden? Den er, at Frankrig vil vetoe en krig, og derfor kan man kun forstå det konservative synspunkt sådan, at det eneste FN-spor, Det Konservative Folkeparti vil acceptere, er en krig. Men det er også derfor, det bliver totalt absurd, når man vedvarende bliver ved med at hævde, at man følger FN-sporet.
     Det er en dårlig sag, Det Konservative Folkeparti har i dag. Det Konservative Folkeparti stemmer på en sådan måde og fører en politik, der er i stik modstrid med det, man har sagt gennem det sidste halve år, og det synes jeg er meget, meget pinligt at skulle overvære.

Næste