Forrige

(Kort bemærkning). Holger K. Nielsen (SF):
Hr. Jens Rohde siger, at det ikke er våbeninspektørerne, men landene, der skal drage konklusionerne. Javist, javist. Men pointen er jo, at heller ikke landene har haft mulighed for det, ikke landene i Sikkerhedsrådet i hvert fald. Andre lande som USA har gjort det.
     Men alt i alt synes jeg, at det her meget godt afspejler de svage argumenter, regeringen har for den her sag. Og det er jo ekstra deprimerende i en situation, hvor vi skal sende danske soldater af sted. Det vil sige, at unge danske mænd skal sendes i krig i Irak på et så svagt funderet politisk grundlag, som Venstre her giver udtryk for, med det snævrest mulige flertal, man kan forestille sig i Folketinget, og efter alle meningsmålinger i dag at dømme med et klart flertal i befolkningen imod sig. Det er en alvorlig sag.
     Jeg kan godt forstå, at man i Venstres folketingsgruppe har haft mange overvejelser. Det er en meget alvorlig sag. Jeg kan ikke forstå, hvorfor den danske regering ikke kan drage den samme konklusion som den norske, den svenske, den tyske, den franske, hovedparten af EU-landene, nemlig: Vi deltager ikke i det her.

Næste