Forrige

(Kort bemærkning). Holger K. Nielsen (SF):
Først til hr. Henrik Vestergaard, der siger, at nu er der gået 5 måneder, og hvorfor så en måned mere? Jeg vil lige gøre opmærksom på, at vi havde et møde i Udenrigspolitisk Nævn - jeg tror, det var sidst i oktober - med bl.a. Rolf Ekeus. Jeg ved ikke, om hr. Vestergaard var med, der var ikke ret mange med fra Venstre. Sådan nogle ting deltager man jo stort set aldrig i fra partiet Venstre.
     Der sagde hr. Rolf Ekeus, at der mindst skulle 6 måneder til, hvis man skulle have en meningsfuld våbeninspektion. Det har hele tiden været klart, at disse 2 måneder ikke var nok, og derfor har det hele tiden ligget i luften, at de folk, som kender til de her ting blandt våbeninspektørerne, udmærket har været klar over, at der skulle længere tid til.
     Så til hr. Troels Lund Poulsen med hensyn til, hvordan jeg kender til flertalssituationen. Jamen der skal da ikke ret meget tankevirksomhed til for at komme frem til det. Storbritannien og USA har i flere uger forsøgt at få et flertal for en resolution, de har udbasuneret for hele offentligheden, at de ønsker en afstemning. De vil have en afstemning. Når de så alligevel trækker forslaget, skyldes det én ting, nemlig at der ikke er flertal for det. De ville tabe en afstemning. Den er da så gennemskuelig, at man ikke skal have gået ret længe i skole for at kunne gennemskue den.

Kl. 16.55

     Så er der hr. Ulrik Kragh, der jo i virkeligheden siger noget meget afslørende. Han siger: Efter en 2-3 måneder skal Hans Blix fortsætte, og så vil SF sige, at det her ikke er noget for os. Må jeg spørge: Hvad skal ikke være noget for os? Det er, som om hr. Ulrik Kragh forudsætter, at der skal komme en krig. Det, der er problemet med SF, er, at vi ikke vil acceptere en krig, hvis den kommer. Kan hr. Ulrik Kragh forestille sig, at en krig kan undgås her? Det vil jeg egentlig godt have svar på. Kan han forestille sig det?
     Det er jo, som om det eneste, man kan forestille sig, det eneste, der kan være den logiske udgang af det her, er en krig. Jamen vi håber da på og har håbet hele tiden, at en krig kunne undgås. Det er jo derfor, vi har sagt, at våbeninspektionen skulle fortsætte for netop at sikre en fredelig afvæbning af Saddam Hussein, sådan som den franske regering, sådan som den tyske regering har foreslået, sådan som EU-landene, de fleste lande i kredsen, foreslår.
     Så det er kun den danske regering og hr. Ulrik Kragh og partiet Venstre, der har de her krigeriske tendenser. Det er ikke et kønt syn, synes jeg.

Næste