Forrige

(Kort bemærkning). Søren Gade (V):
Jeg føler mig kaldet herop, fordi hr. Holger K. Nielsen gav indtryk af, at Venstrefolk ikke interesserede sig for, hvad der skete i nævnet. Jeg kan gøre hr. Holger K. opmærksom på, at med hensyn til mødet med Rolf Ekeus var vi op til flere Venstrefolk, der var til den høring. Jeg indrømmer blankt, at der ikke var mange, men vi var i hvert fald flot repræsenteret fra Venstre.
     Så vil jeg gerne spørge hr. Holger K., om ikke hr. Holger K. er enig i, at resolutioner ingen værdi har, hvis der ikke er en konsekvens. Det svarer stort set til, at en person i Danmark begår et lovbrud, bliver fanget i overtrædelsen, og så ved vi ikke, hvad vi skal stille op med ham i det danske retssystem.
     Når man hører hr. Holger K. Nielsen, så får man indtryk af, at våbeninspektørerne skal afvæbne Saddam Hussein. Det er ikke korrekt. Våbeninspektørerne skal tilse, at Saddam Hussein ødelægger sine masseødelæggelsesvåben jf. resolutionerne.
     Og så vil jeg gerne dæmpe krigsretorikken lidt for hr. Holger K. Nielsen. Jeg kan love for, at der ikke er nogen i Venstres folketingsgruppe, som synes, det er en nem beslutning, vi skal træffe her på fredag. Det er faktisk noget, vi gør med store betænkeligheder og stor sorg, men det er altså kommet dertil, at det er nødvendigt at bruge magt for at afvæbne Saddam Hussein jf. resolutionerne vedtaget i FN.

Næste