Forrige

(Kort bemærkning). Holger K. Nielsen (SF):
Når fru Gudrun Laub henviser til, hvordan det har udviklet sig de sidste 2 måneder, så viser det noget om, hvor håbløse de borgerliges argumenter er.
     I de sidste 2 måneder er det faktisk gået bedre. Det er jo derfor, at Hans Blix godt ville fortsætte inspektionerne. Der, hvor der virkelig var grund til at gå til Saddam Hussein, var i 1988, da han gassede kurderne. Men hvad sagde man dengang? Hvad sagde Vesten dengang? Intet.

KL. 17.00

     Daværende udenrigsminister Uffe Ellemann-Jensen sagde:
Det er en kedelig sag, kedelig. Ja, det tør antydes, at det var kedeligt.
     Hvorfor sagde han det? Fordi Saddam Hussein var en allieret. Han har begået de værste ugerninger, da han var allieret med Vesten. Da også den danske regering indirekte støttede det, han gjorde. Det er sandheden i det.
     Så til hr. Henrik Vestergaard, hvor jeg skal beklage den lille bemærkning omkring det møde sammen med Rolf Ekeus. Når hr. Henrik Vestergaard nævner kurderne, så har jeg faktisk en ganske tæt kontakt også med irakiske kurdere. Det har vi i SF, det har vi haft i mange år.
     Der er forskellige opfattelser, men sådan som jeg har vurderet det fra dem, jeg har haft samtaler med, også fra nogle oppositionsgrupper, der sidder i London, og som var i København for ikke så længe siden, så ønsker de ikke krigen. De ønsker ikke krigen.
     De er udmærket klar over, at hver gang der har været krig i denne region, så er det kurderne, der bliver tabere. Det er jo derfor, man kan befrygte, at den pris, der skal betales til Tyrkiet, er, at Tyrkiet får lov til at besætte dele af Nordirak, af det kurdiske område. Det har der faktisk været forhandlinger om, men nu får vi se, om det går så skidt. Det håber vi ikke, naturligvis.
     Det er hr. Søren Gade, der siger, at der skal være konsekvens, og at man jo ikke kan have lovbrydere, for så er der ikke nogen konsekvens. Jeg kunne altså ønske, at Venstre havde den samme lov og orden-holdning til Israel. Det kunne jeg altså godt ønske mig.
     Den dag, hvor man har den samme konsekvens i forbindelse med de vedvarende israelske overtrædelser af FN-resolutioner, den dag, man har en konsekvent afvisning af Israels besættelse af Vestbredden, af Israels bosættelsespolitik, den dag vil jeg godt tale lov og orden med partiet Venstre, men før da er det bare mundsvejr. Det er løs snak og intet som helst andet.

Næste