Forrige

(Kort bemærkning). Ulrik Kragh (V):
Nu vælger Det Radikale Venstre at tage udgangspunkt i et juridisk aspekt, om der er grundlag for krigen, og så vælger Det Radikale Venstre at tage stilling ud fra, hvad der kunne ske, hvis man havde ladet Hans Blix fortsætte våbeninspektionen, til trods for at våbeninspektionerne gang på gang gennem de sidste 12 år har vist, at Saddam Hussein ikke har viljen til at ville afvæbne.
     Det er selvfølgelig et udgangspunkt, man kan tage for diskussionen, men jeg synes nu egentlig, at det her er langt, langt vigtigere. Er det ikke bekymrende for Det Radikale Venstre, at vi står i en situation, hvor vi har en tyrannisk diktator, der er i besiddelse af masseødelæggelsesvåben, som har vist gang på gang, at han ikke magter det ansvar, det er at have masseødelæggelsesvåben? Og verdenssamfundet har på nuværende tidspunkt besluttet sig for at sige: Nu er nok nok.
     Har Det Radikale Venstre i den situation tænkt sig at sige: Det må vores allierede, vores sædvanlige samarbejdspartnere selv håndtere, for Danmark sætter sig tilbage?

Næste