Forrige

(Kort bemærkning). Niels Helveg Petersen (RV):
Til hr. Troels Lund Poulsen vil jeg sige: Jeg kan jo ikke garantere, at en længere frist ville kunne løse problemet. Men det er nu engang Sikkerhedsrådet, vi har lagt det i hænderne på at træffe den afgørelse. Og i mandags i Sikkerhedsrådet tydede alt på, at der var fire lande, som mente, at nu skulle våbeninspektionen afbrydes, og at der i hvert fald var 9-10 lande, som fandt, at den burde fortsætte.
     Her har regeringen så valgt at lægge vægt på, hvad de fire mente, og ikke hvad de andre mente. Jeg lægger altså vægten på, hvad de mente, altså at det kunne være værd at forsøge endnu en gang.
     Til hr. Henrik Vestergaard: Jo, vore ure går måske forskelligt, men det er jo sådan, at det sværeste i politik såmænd ikke altid er at vide, hvad man skal, men at vide hvornår man skal det. Det er det sværeste. Og min fornemmelse for tidsforløbet i denne sag er, at man for tidligt afbrød forsøget på at finde en fredelig løsning.
     Til hr. Jens Rohde: Nej, jeg er helt på det rene med det. Jeg har også omhyggeligt læst, hvad Blix har sagt. Han har også skarpt kritiseret Saddam for ikke at være samarbejdsvillig nok, som han er forpligtet til at være det. Men samtidig har Blix altså sagt - det er jo hans konklusion:
Der er en mulighed for at komme længere, for at gennemføre vort forehavende, hvis man giver lidt mere tid. Det er denne mulighed, som jeg synes man skal prøve.
      Så siger hr. Jens Rohde til sidst: Jamen er man så ikke bange for at splitte koalitionen? Til det vil jeg sige: Nej, for koalitionen er i dag splittet. Jeg ved ikke, om hr. Jens Rohde har lagt mærke til, at i Spanien er 80 pct. af spanierne imod deres regerings politik på dette område. Der er kommet en opinionsmåling i dag. Splittelsen er meget stor, og det er grunden til, at spanierne i går meddelte, at de ikke ville yde et egentligt militært bidrag. Hvad spanierne gjorde i går, kunne vi såmænd nå at gøre i dag.

Næste