Forrige

(Kort bemærkning). Keld Albrechtsen (EL):
Jeg tror, hr. Jens Rohde har sat absolut danmarksrekord i juridiske bortforklaringer. Han erkender fuldstændig klart, at der står i notatet, at vi ikke må gå i krig. Der er ikke grundlag for det i resolutionerne. Og så siger han: Men alligevel slutter notatet med, at det må vi godt alligevel. Det må jeg sige; det er en imponerende gang jura.
     Sagen er jo, at USA har besluttet, at man vil føre krig, og det mener man man har ret til, uanset hvad andre mener. Men så vil jeg godt spørge hr. Jens Rohde: Hvad er krigsmålet? Hvad er det, den danske regering vil med den krig? Det er der ingen der ved. Det vil jeg godt lige gøre opmærksom på. Statsministeren ved det heller ikke.
     Hvad er det, Venstre vil med den krig? Vil man besætte Irak og indsætte en ny diktator? Hvad vil man gøre ved det kurdiske spørgsmål med de 2-3 millioner kurdere, som vil blive fordrevet, når krigen går i gang? Det er det, der altid sker, når der er krig i det område, så bliver kurderne fordrevet. Hvad vil Venstre gøre med dem? Skal de til Danmark
f.eks.? Hvad når Israelerne rykker ind i de palæstinensiske områder? For det er også en konsekvens, der nødvendigvis vil komme af krigen. Hvad vil Venstre gøre ved det? Hvad er Venstres formål med denne krig ud over at anrette en masse ødelæggelser? Det synes jeg man skylder befolkningen en forklaring på, og det har man ikke givet en gnist af. Man har givet en gang juridisk tågesnak. Hvad er det, man vil med den krig?

Næste