Forrige

(Kort bemærkning). Niels Helveg Petersen (RV):
Til hr. Troels Lund Poulsen: Nej, jeg mener ikke, at man skal se passivt til. Jeg har gentaget i mine svar til især Venstres ordfører den ene gang efter den anden, at min holdning er, at man burde have givet våbeninspektionen endnu en chance, fordi Blix sagde, at det kunne nytte noget. Fordi vi her er i en helt anden situation end i 1998, hvor våbeninspektørerne havde givet op, og fordi også et flertal i FN's Sikkerhedsråd havde den holdning, at man ikke skulle afbryde våbeninspektørernes arbejde.
     Det er også et svar til hr. Søren Gade. Det er jo i virkeligheden det samme spørgsmål lidt anderledes formuleret. Man burde have givet våbeninspektionen endnu en chance. Det havde også været endnu en chance for at samle en splittet verden i forholdet til hr. Saddam Hussein.
     Og er der noget, som er trist, så er det jo den åbenbare splittelse, som er opstået ved håndteringen af denne her sag,
i FN, i EU, i NATO, imellem den vestlige verden og store dele af den tredje verden. Og den splittelse kunne der også have været en chance for at hele, hvis man havde givet våbeninspektionen endnu en chance som ønsket af våbeninspektørerne og et flertal i Sikkerhedsrådet.

Næste