Forrige

(Kort bemærkning). Keld Albrechtsen (EL):
Jeg har da godt lagt mærke til, at hr. Ulrik Kragh og en lang, lang række andre ordførere fra regeringspartierne har brugt hele dagen på at gentage, at den her krig var lovlig. Selv om de ikke har kunnet samle et flertal i FN's Sikkerhedsråd for den opfattelse, så har de endog påstået, at de befinder sig på FN-sporet, en direkte vildledning af den danske befolkning.
     Man forsøger på at give det det indtryk, at det, man foretager sig, er legalt, på trods af at det jo er krystalklart, at man ikke har kunnet samle et flertal i FN's Sikkerhedsråd. Det måtte USA opgive. Man forsøgte fra USA's side at skaffe sig et grundlag i FN's Sikkerhedsråd. Det måtte man opgive, og så siger man bagefter: Nå, men det er heller ikke nødvendigt. Det ville jo svare til, at regeringen forsøger på at få hævet hastighedsgrænserne til 130 km/t., og så konstaterer, at der ikke er et flertal for det i Folketinget, hvorefter den bare udsteder en bekendtgørelse om, at det gør den så alligevel. Det ville være nøjagtig det samme. Det er selvtægt.
     Det har man så besluttet, og det, jeg har kritiseret, er, at man så ikke vil stå ved det, man gør. Så jeg bliver nødt til at fastholde, at man ikke har fremlagt dokumentation for, at det juridiske grundlag er i orden. Det er en ulovlig krig, den finder sted på et falsk grundlag, og den har ikke et klart defineret formål. Den har sandsynligvis endda et skjult formål, og det hedder ét bestemt ord: olie!

Næste