Forrige

(Kort bemærkning). Aage Frandsen (SF):
Hr. Jens Rohde lægger meget vægt på konklusionen i notatet fra Folkeretskontoret, og det kan jeg i øvrigt godt forstå. Men for at man kan vurdere konklusionens styrke, må man jo læse præmisserne frem til konklusionen.

Kl. 9.45

     Derfor vil jeg bede hr. Jens Rohde forklare Folketinget, hvordan det skal forstås, det, der står midt på side 3, som også hr. Frank Jensen havde fat i, hvor man altså siger, at det dér med at anvende magt over for Irak imidlertid må anses for at være suspenderet, nemlig i 1441, og så er der fremhævet nogle bestemte paragraffer.
     Hvad er meningen med at skrive det? Hvilken sammenhæng er der i det? Det er vel for at understrege, at denne resolution ikke kan bruges til det, medmindre - og så står der efterfølgende - at den er blevet bestyrket, osv. osv., at man vender tilbage til den igen, og det har man jo ikke kunnet få flertal for.
     Derfor er det eneste, man kan læse ud af det her, at vi har fået et notat, et stykke bestillingsarbejde. Jeg har set bestillingsarbejder af en bedre kvalitet. Men altså konklusionen giver hr. Jens Rohde ret, men præmisserne gør det jo ikke.

Næste