Forrige

(Kort bemærkning). Holger K. Nielsen (SF):
Regeringen ønsker ikke splittelse, men det er jo regeringen selv, der splitter. Den støtter den amerikanske splittelse af FN. Den er med til at splitte EU. Den er med til at splitte den danske befolkning, det danske samfund. Det er sandheden om den.

Kl. 19.15

     Det mere konkrete spørgsmål går på hele palæstinaproblematikken. Udenrigsministeren er meget optaget af, at USA nu har givet signal om, at man er på vej tilbage til den såkaldte køreplan. Men han glemmer at sige, at skal den proces virkelig i gang, forudsætter det jo, at Sharon er med. Tror den danske regering virkelig på, at USA vil sætte tommelskruerne på Sharon i et omfang, der virkelig kan gøre den mellemøstlige fredsproces til en realitet?
     Er sandheden ikke den, at det, vi vil se med Irakkrigen, er splittelse også i forholdet mellem Israel og palæstinensere, hvor Sharon vil bruge anledningen til yderligere at undertrykke palæstinenserne, som igen vil reagere med selvmordsbomber?
     Jeg vil godt høre, om den her mellemøstenpolitik eller palæstinapolitik, som regeringen og ministeren jo lægger meget vægt på, er en vigtig del af forudsætningen for den danske støtte til det her projekt. Jeg vil godt høre, om det kan give anledning til overvejelse i den danske regering, hvis det løber helt af sporet i Mellemøsten; hvis det viser sig, at Sharon - hvad jeg bestemt ikke vil udelukke - bruger anledningen til yderligere at køre bulldozere og kampvogne frem imod den palæstinensiske civilbefolkning.

Næste