Forrige

(Kort bemærknig). Udenrigsministeren (Per Stig Møller):
Jeg tror, hr. Keld Albrechtsen må have misforstået mig. Jeg har ikke sagt, at de seks ikke tæller med. De tæller bestemt med, alle 15 tæller med. Det, jeg sagde, var jo i virkeligheden, at de ikke ønskede at tælles med. Det vil sige, at hverken Frankrig eller USA kan gå rundt og fortælle, hvad de ville have stemt, for det ved man ikke. Nogle mener, de ville have stemt på den ene side, nogle mener, de ville have stemt på den anden side. Men jeg kan igen se, at hr. Keld Albrechtsen vil fortælle mig, hvad de ville have stemt. Han markerer igen, før jeg har talt ud, og det synes jeg er udmærket, men hr. Keld Albrechtsen, så kom dog til sagen og fortæl os, hvad de ville have stemt. Hvad har de fortalt hr. Keld Albrechtsen, som de ikke har fortalt de Villepin, og som de ikke har fortalt Bush? Det er da interessant.
     Men de oplysninger, jeg har, er, at ingen af dem har ønsket at melde ud, da de vidste, at de ville møde et veto - USA havde altså meddelt, at de ville gå, uanset hvad FN mente. Så siger de: Hvad skal vi så mene?
     Så vi ved ikke, hvad de seks ville mene. Men det betyder ikke, at jeg siger, de ikke tæller med. Jeg siger bare, at de altså ikke har ønsket at skulle tælles med, og derfor kom der ikke nogen afstemning, fordi de seks altså heller ikke ønskede at stemme.
     Med hensyn til Grønland og Færøerne har jeg svaret, at selvfølgelig inddrages de ikke på anden måde, end at der er den overflyvningstilladelse, som er givet i oktober 2001, og som regeringen ikke har fundet nogen grund til at tilbagekalde, men at Grønland og Færøerne ikke inddrages i krigen.
     Til hr. Holger K. Nielsens spørgsmål om, hvorvidt vi tror på, at USA vil sætte tommelskruerne på Sharon: Det, der er sket, er, at kvartetten, som består af de fire parter, jeg har nævnt, nu får sin roadmap afleveret til Israel og Palæstina. Hvis der skal opstå fred i Mellemøsten, som vi kæmper for, og som vi selvfølgelig er enige om alle sammen, kræver det, at både USA og EU er aktive. Israel tror ikke meget på EU. Palæstinenserne tror ikke så forfærdeligt meget på USA. Sammen kan vi gøre meget, hver for sig kan vi ikke gøre ret meget. Så der behøver vi altså ikke komme med den der USA-kritik hele tiden. Vi har brug for dem for at få den fred. Den kan hr. Holger K. Nielsen ikke klare uden USA, men de kan heller ikke klare den uden os. Og vi vil naturligvis arbejde ihærdigt for den. Og på mødet med statsministrene og udenrigsministrene er også det emne på her på torsdag og fredag.

Kl. 19.20

     Det er ikke en forudsætning for støtten, for vi har arbejdet for mellemøstfredsplanen hele tiden. Vi satte den jo
i gang i juli måned. Den arbejder vi stadig for, men vi har bare hele tiden anbefalet: Se nu at komme i gang med den fredsplan. Tiden trækker ud. Folk dør, som ikke behøvede at dø, hvis man kunne komme i gang med fredsplanen, som kræver indsats fra begge sider. Og til hr. Frank Jensen vil jeg sige, at regeringen fastholder sin trestrengede strategi, som vi også gjorde det
i Afghanistan, den militære del, den humanitære del, stabilisering.

Næste