Forrige

(Kort bemærkning). Keld Albrechtsen (EL):
Alle stemmer tæller med, siger ministeren. Det er jeg glad for. De blev så bare ikke talt op. Det er jo det, der er problemet. Problemet var, at USA forsøgte at samle et flertal. Det måtte USA erkende, at det kunne man ikke. Så drager USA og nu den danske regering den konsekvens af, at man ikke kunne samle et flertal, at man bare alligevel kan gøre det, som man ikke kan få flertal for.
     Jeg håber ikke, at det bliver parlamentarisk skik i Danmark. Det håber jeg sandelig ikke. Jeg tror, at det er totalt ubegribeligt for de allerfleste mennesker, at hvis man ikke kan få vedtaget noget med et flertal, må man bare gøre det alligevel. Det tror jeg simpelt hen ikke på at regeringen vil være i stand til at forklare nogen.
     Så spurgte jeg om Grønland og Færøerne. Hvis der i Folketinget træffes beslutning om deltagelse i en krig uden FN-mandat, er det jo en meget alvorlig og vidtgående beslutning. Den kan den danske nation anstændigvis ikke træffe på vegne af to andre nationer, den grønlandske og den færøske, og uden at spørge dem. Det håber jeg da at vi kan være enig om. De vil jo også politisk blive ramt af et medansvar for det, som kongeriget Danmark roder sig ud i. Det vil jeg godt bede ministeren svare på, ellers må vi vende tilbage til det i udvalget. For det kan ikke være rigtigt, at de skal tvangsindlægges til at have det politiske ansvar for en krig.

Næste