Forrige

(Kort bemærkning). Jens Rohde (V):
Jeg er altså nødt til at sige til fru Pia Gjellerup, at det er ganske enkelt en sandhed med meget, meget, meget store modifikationer, som fru Pia Gjellerup står og frembruser med heroppe fra talerstolen.
     Der er ikke nogen konklusion om noget som helst andet, end at man ikke kan blive enig i FN's Sikkerhedsråd efter gentagne vurderinger. Efter gentagne vurderinger er Sikkerhedsrådet ikke nået til nogen konklusion overhovedet, kun, at man ikke kan blive enig, og det er meget afgørende og absolut ikke sådan, som fru Pia Gjellerup udlægger det her, nemlig at man er nået til en konklusion om, at suspensionen rent faktisk kan fortsætte. Man er ikke nået til nogen konklusion om noget som helst.
     Til fru Anne Grete Holmsgaard: Jamen målet er stadig væk afvæbning. Jeg har så en personlig holdning til, at jeg synes, at det kunne være ganske fint, hvis Saddam Hussein samtidig bliver fjernet fra magten, og man får indført et nyt regime, men målet og det, der er belæg for i resolutionerne, er stadig væk afvæbningen af Irak. Men så kan man jo, nøjagtig som vi også havde debatten i 1998, have den tilgang til det, at man ikke tror på, at der vil ske en afvæbning af Irak, så længe Saddam Hussein sidder ved magten.

Kl. 9.55

     Men det er afvæbningen, der er grundlag for i resolutionerne, og det er det, der er målet; det vil jeg gerne fastholde.

Næste