Forrige

(Kort bemærkning). Keld Albrechtsen (EL):
Som fru Anne Baastrup helt korrekt konstaterede, var hr. Jens Rohde ikke i stand til at besvare det helt enkle spørgsmål, jeg stillede ham, nemlig: Hvad vil Venstre med denne krig?
     Hr. Jens Rohde fandt ud af, at det måtte være at fjerne Saddam Hussein. Så var hr. Jens Rohde i et efterfølgende svar kommet i tanke om, at det ikke var derfor, det var jo ikke det, der stod i FN-dokumenterne. Der stod, at Irak skulle afvæbnes, og så fik vi den forklaring, at krigen skulle føres, fordi Irak skulle afvæbnes.
     Nu kommer så en tredje forklaring, der går ud på, at der skal oprettes en føderation i Irak.
     Jeg vil godt sige til hr. Jens Rohde: Det er simpelt hen den værste gang rod og klamphuggeri, jeg nogensinde har hørt. Og det skal vi gå i krig på! Hvis ikke det var så dybt alvorligt, kunne man fristes til at bryde ud i krampelatter over det, men det kan man naturligvis ikke, fordi det er så rystende, at man vil gå i krig. Man ved ikke, hvad krigen handler om. Man ved heller ikke, hvad man vil gøre efterfølgende, når man har sat den i gang.
     Man har 27 forskellige krigsmål, nogle af dem klart ulovlige, og nogle af dem, påstår man, bygger på FN, men det hele er rod og snak fra hr. Jens Rohde. Jeg synes, man skal komme op og sige til befolkningen, hvad det er, man fører krig på.

Næste