Forrige

(Kort bemærkning). Holger K. Nielsen (SF):
Udenrigsministerens bortforklaringer er udtryk for, at han har en dårlig sag, og jeg tror, han godt ved det et eller andet sted.
     Udenrigsministeren har ikke mindst argumenteret for, at der skulle være et klart FN-mandat, hvis man skulle støtte denne krig, men der ligger intet FN-mandat, endsige et klart FN-mandat, bag den krig, man er i gang med i øjeblikket, og jeg synes, ministeren burde tænke på at tage nogle konsekvenser af det, som det også er nævnt visse steder i dagspressen i dag.
     Når så regeringen ikke engang er villig til at komme tvivlen så meget i møde, at man lader uafhængige folk se på sagen, er det udtryk for magtbrynde ud over enhver forstand. Der er berettiget tvivl, der er oven i købet tvivl om Folkeretskontorets notat, som bliver hamret sønder og sammen af forskellige eksperter og bliver hamret sønder og sammen af os, der sidder her i Folketingssalen. Selv det notat kan ikke stå for en nærmere prøvelse, og ville det så ikke være det eneste ansvarlige over for resten af Folketinget, befolkningen og de unge soldater, der skal sendes ud, at vi alle sammen fik tindrende klarhed om, hvad det juridiske grundlag er for denne aktion, og at den klarhed bliver skabt af uafhængige eksperter?

Næste