Forrige

(Kort bemærkning). Frank Jensen (S):
Tak til udenrigsministeren for redegørelsen.
     Jeg mener stadig, at vi står med det juridiske problem, at man er nødt til at se på forudsætningerne. Nu har vi fået udenrigsministerens udlægning af citatet fra Politiken, og jeg er glad for, at citatet er korrekt. Sådan husker jeg det også, men jeg har ikke slået det efter i Folketingets Forhandlinger.
     Når udenrigsministeren har sagt her i Folketinget under ministeransvar, at det er Sikkerhedsrådet, der afgør, om 1441 er nok, er jeg sikker på, at da det blev sagt, havde udenrigsministeren hele tiden i baghovedet, at forudsætningen for vedtagelsen i Sikkerhedsrådet af 1441 den 8. november var, at flertallet tilkendegav, at den ikke var adgangsbilletten til at indlede en militær intervention. Jeg er sikker på, at udenrigsministeren har haft liggende i baghovedet, at det er den juridiske forudsætning, og derfor var det også fuldstændig korrekt, da udenrigsministeren sagde den 5. februar her i Tinget, at det er Sikkerhedsrådet, der afgør det.
     Der er ikke truffet nogen afgørelse i Sikkerhedsrådet, heller ikke i mandags. Derfor er 1441 gældende, og derfor skulle Blix og våbeninspektørerne fortsætte. Men det er der altså nogle, der har forhindret dem i, og nu ved vi, hvem det er. Det er den amerikanske præsident, det er den danske statsminister, det er den spanske regeringschef og en række andre statsledere, der har besluttet, at nu skal der være krig og ikke fred.

Kl. 10.30

Næste