Forrige

(Kort bemærkning). Aage Frandsen (SF):
Jeg tror ikke, vi er uenige om, at Saddam Hussein er en bandit, men hvis vi ser på, hvad er der sket gennem de sidste 15 år, er der jo ikke sket mere end på det seneste. Er det ikke rigtigt? Er det ikke rigtigt, at efter at resolution 1441 er blevet vedtaget, er der rent faktisk sket betydelig mere, end der er sket tidligere?
     Det er da rigtigt, at man kan fremvise noget af det, han har gjort, f.eks. tilbage i slutningen af 1980'erne, hvor han udryddede kurdere. Den daværende danske Venstreudenrigsminister sagde, at det var kedeligt - jeg synes, det var alvorligere end kedeligt, det var meget alvorligt - og man burde selvfølgelig have skredet ind dengang.
     Men det, der er karakteristisk, er, at uanset om der er et flertal, eller der ikke er et flertal, tyder det i øjeblikket på, at der aldrig kommer noget til afstemning. Et flertal i FN's Sikkerhedsråd siger: Det går i den rigtige retning, og skal vi så ikke fortsætte det pres, som er i øjeblikket? Her er det, Venstre siger: Nej, nu er nok nok, nu ser det ud til, at det skal lykkes, fordi man tilsyneladende vil have krigen.

Næste