Forrige

(Kort bemærkning). Jens Rohde (V):
Fru Margrete Aukens tale taler jo næsten for sig selv, men jeg vil bare sige til fru Margrete Auken, at den enes fejl undskylder ikke den andens og heller ikke, hvad der skete i sin tid.
     Nu er det jo sådan, at netop denne regering og netop de lande, som støtter USA, har fået USA til offentligt at tilslutte sig den road map, som er lavet om krisen i Mellemøsten mellem Israel og Palæstina. Det har denne regering gjort en kæmpe indsats for, navnlig vores udenrigsminister, så her mener jeg absolut, at fru Margrete Auken skyder over målet.

Kl. 10.45

     Hr. Aage Frandsen nævner resolution 1441 og siger så, at der er sket en lang række ting derefter. Ja, men det ændrer jo ikke ved, at det virkelige trusselsbillede stadig er, at vi ingen redegørelse har for mere end 1.000 t kemiske våben, og vi ingen redegørelse har for 6.500 bomber, der kan bære disse kemiske våben.
     Irak samarbejder ikke betingelsesløst om det substantielle. Det er den virkelighed, vi står over for. Som udenrigsministeren også gjorde rede for, begyndte Irak at samarbejde en lille smule, fordi der var et reelt trusselsbillede i form af et militært pres på Saddam Hussein, og enhver må kunne sige sig selv, at når 1441 taler om alvorlige konsekvenser, er alvorlige konsekvenser også militær indgriben. Sikkerhedsrådet har drøftet igen og igen og igen, hvad der skulle til, men man kunne ikke blive enige om en tidsplan, og nu står vi i en situation, hvor hvert land må gøre op med sig selv, hvilken vej man vil vælge.
     Hr. Keld Albrechtsen vil jeg svare ganske kort med et spørgsmål: Hvad er alternativet til afvæbning af Irak? Hvad er alternativet?

Næste