Forrige

(Kort bemærkning). Pia Gjellerup (S):
Jeg stillede fire enkle spørgsmål til hr. Jens Rohde. De var så enkle og præcise, at hr. Jens Rohde under ingen omstændigheder ønskede at svare på dem, og det er den slags, der taler for sig selv. Svarene ville nemlig have været afslørende for hr. Jens Rohdes ærinde.
     Det første svar ville have været, at ved vedtagelsen af resolution 1441 var der et flertal i Sikkerhedsrådet, som meddelte, at der for dem at se ikke var adgang til at foretage en militær intervention, og det næste svar ville have været, at der ikke er taget en anden beslutning, der har rokket ved det fundament, som 1441 blev vedtaget på. Det næste svar ville have været, at våbeninspektørerne arbejder og kan arbejde, og at der ikke er truffet beslutning i FN's Sikkerhedsråd om, at de ikke skal arbejde, og det sidste svar ville have været, at våbeninspektørerne i øvrigt selv har bedømt, at der var mere at hente, mere at opnå og en fredeligere vej mod en demokratisk udvikling.
     Men det er nogle svar, som hr. Jens Rohde ikke har ønsket at give. Han ønsker nemlig at stille 40 brud på eller ikkeopfyldelse af resolutioner op, fordi alene det flertal, som hr. Jens Rohde repræsenterer i Folketinget, vil bryde FN's pagt.

Næste