Forrige

(Kort bemærkning). Line Barfod (EL):
Hr. Jens Rohde har stadig ikke kunnet svare klart på, hvad formålet med krigen er. Hvad er det, der skal til, før Venstre og den danske regering vil sige, at nu har vi nået målet med krigen?
     Formålet med krigen har skiftet mange gange undervejs, både når USA og den danske regering skulle forklare, hvorfor man ville gå i krig. Først var der tale om, at krigen var et led i den globale terrorbekæmpelse. USA sagde, at Irak havde forbindelse med Osama bin Laden, men det kunne der ikke rigtig fremlægges nogen dokumentation for, og der var ikke mange, der troede på det. Så gik man over til det næste argument, nemlig afvæbning. Men det blev sværere og sværere at holde fast i det argument i takt med, at våbeninspektørerne gjorde fremskridt, og at USA ikke kunne fremlægge megen dokumentation.
     Men nu er målet - indimellem i hvert fald, det skifter lidt fra svar til svar, men ifølge nogle af hr. Jens Rohdes svar er det at afsætte diktatoren Saddam Hussein, som vi jo alle ønsker at komme af med. Men vi er bare nogle, der mener, at det, at man vil afsætte en diktator, ikke berettiger til, at man går i krig. Hvornår kan krigen stoppe? Hvornår mener den danske regering, man har opfyldt formålet med krigen? Hvad mener hr. Jens Rohde, der skal til?

Næste