Forrige

(Kort bemærkning). Keld Albrechtsen (EL):
Nu erkender hr. Jens Rohde, at det vil være i strid med folkeretten, hvis Tyrkiet rykker ind i Irak. Og han siger, at Venstre og den danske regering vil være klart imod, hvis noget sådan sker. Godt.
     Men problemet er bare, at hvis det sker, har Danmark medansvar for det, hvis Danmark beslutter at gå ind i krigen sammen med Tyrkiet. Derfor vil det være fuldstændig uanstændigt og uforsvarligt, hvis man går i krig med den risiko liggende, at en koalitionspartner i denne krig går ind og begår et så eklatant folkeretsbrud med henblik på at annektere en del af Kurdistan.
     Det er altså utroligt at høre hr. Jens Rohde bekræfte, at det ved han godt vil være et brud på folkeretten, og så samtidig lade det ske.
      Derfor må jeg bede om, og det vil jeg foreslå over for formanden, at vi får denne sag til fornyet udvalgsbehandling. For det er jo en ny situation, efter at udvalget afsluttede sin betænkning, og det kan ikke være rigtigt, at den skal afsluttes med, at det lader man bare ske.
      Derfor vil jeg godt stille forslag om, at dette beslutningsforslag sendes tilbage til fornyet udvalgsbehandling, således at dette spørgsmål kan blive gennemarbejdet, så vi i hvert fald ved, hvad det er, man beslutter, før man beslutter det.

Næste