Forrige

(Kort bemærkning). Morten Homann (SF):
Hvor må det være befriende, at man - som hr. Jens Rohde - kan affærdige mit sidste spørgsmål, som drejer sig om, at vi står over for en situation, hvis hr. Jens Rohdes fortolkning står til troende, at vi har en helt ny verdensorden, hvor folkeretten er blevet kastet op i luften og faldet ned på jorden igen.
      At man kan affærdige det spørgsmål med sådan et: Det kan du selv være! Uanset at konsekvenserne af det, der er ved at foregå, kan blive hundredtusinder af menneskeliv, at det kan blive en verdensorden, der er fuldstændig uoverskuelig, som kan give øget vind i sejlene for terroristerne, kan man klare det med lidt vinken med hånden og et: Det kan du selv være. Det må være befriende let at hedde hr. Jens Rohde for øjeblikket.
     Det, der jo står tilbage, er, at det, der er endeligt, er en ulovlig krig. De eneste, som mener, at det ikke er en ulovlig krig, er de fire lande, som bekender sig blandt forbryderne. Og det skulle altså undre, hvis lige netop de fire, som forbryder sig, mener, at krigen også er ulovlig.
      Krigen er ulovlig. Hvad siger hr. Jens Rohde til, at Danmark nu sammen med kun tre andre lande indskriver sig i det internationale forbryderalbum?

Næste