Forrige

(Kort bemærkning). Jens Rohde (V):
Jeg føler, og det er til fru Anne Grete Holmsgaard, helt klart, at mine argumenter holder vand. Jeg synes bare, at det er problematisk, at SF og de øvrige partier overhovedet ikke forholder sig til virkeligheden, sådan som den egentlig er, og at det egentlig gør det meget teoretisk at diskutere det her.
     Må jeg ikke lige sige: Det er ikke korrekt, når fru Anne Grete Holmsgaard siger, at der er blevet nedlagt veto. Der er ikke blevet nedlagt noget veto. Frankrig og Tyskland havde også deres forslag, men det kom aldrig til en afstemning. Det er jo virkeligheden.
     Så nævner fru Anne Baastrup og hr. Morten Homann, at en krig koster menneskeliv. Ja, det gør den, det ved vi alle. Og det ville være at lyve at sige, at det gør den ikke. Men hvor mange menneskeliv vil det koste at have Saddam Hussein siddende 5,6,7,8,9,10 år mere ved magten i Irak?
     Det er en mand, der i den grad torterer sin egen befolkning, slår dem ihjel for et godt ord, hvis de ikke mener det samme som ham, og hvis de ikke siger det samme som ham; en mand, der er parat til at bruge kemiske våben over for sin egen befolkning; en mand, der historisk har vist, at han er fuldstændig skruppelløs.
     Hvad er konsekvensen af passivitet og af bare at lade stå til? Er det ikke endnu flere menneskeliv? Hvad nu, hvis amerikanerne i sin tid havde sagt, at krig koster menneskeliv, så vi går ikke ind i krigen i Tyskland? Hvad nu, hvis de havde sagt det i forbindelse med Kosovo?
     Denne laden stå til fra den danske venstrefløj koster langt flere menneskeliv, end når der er nogle, der påtager sig et ansvar og tør handle derefter.

Næste